Muurschildering

Kijk eens met andere ogen naar uw bedrijf of woonhuis, en zie hoe u er een unieke en karakteristieke plek van kan maken! Stoffering, meubilair of fotobehang kunnen veel sfeer brengen, maar zijn meestal niet voor u persoonlijk gemaakt. Een muurschildering wél. Precies uw favoriete landschap of schilderij, op de juiste plaats, kleur en afmeting helemaal op de ruimte afgestemd. En zo vakkundig geschilderd dat het een ogenblik lijkt of u er in kunt stappen. U kunt uw badkamer uitbreiden tot badhuis, uw restaurant tot een gezellig pleintje, uw kantoor kan er een zeventiende-eeuwse bibliotheek bij krijgen. De mogelijkheden van de schilderkunst zijn enorm. Marjan van Schaik maakt muurschilderingen die onafhankelijk zijn van trends, met de wensen van de opdrachtgever en haar visie als uitgangspunt. Op de muur of plafond, op panelen of doek, binnen of buiten, door haar ruime ervaring is er overal een oplossing voor te vinden.

Fotobehang versus muurschildering

Een goedkoop fotobehang scheelt in prijs veel met een muurschildering, maar bij de duurdere- en mooiere- fotobehangen is het prijsverschil veel kleiner. De print is dan op mooier materiaal aangebracht, en kost een paar honderd euro. Maar dan is er het probleem van het formaat: zelfs als je goed gemeten hebt, kan er een witte rand overblijven. Overal zijn naadjes te zien en de glans is niet altijd even mooi. Als de muur een niet gangbare afmeting heeft, vallen er hele stukken van de foto weg.

Dit alles is bij een muurschildering niet aan de orde. Geregeld vragen mensen me een fotobehang als basis te nemen, maar hem naar hun eigen wens aan te passen. Andere kleuren, bepaalde dieren of planten erin, alleen de sfeer… een fotobehang heeft ze op ideeën gebracht, maar ze willen iets authentieks. Iets wat ze zelf hebben bedacht, een kunstwerk in plaats van iets uit de fabriek.

Ondergrond

Het fijnste schilder ik natuurlijk op een gladde muur, maar een muurschildering kan ook gerust op een muur met kleine oneffenheden, of zelfs met spac. Dat zijn kleine korrels die op de muur zijn gespoten. Als je wilt, kan ik deze voor een meerprijs wegschuren. Hoe gladder de muur, hoe beter ik kan detailleren, maar zonder precisiewerk is een muurschildering ook mooi.
Erg lastig is een muur die barsten heeft gehad of één die je niet helemaal vertrouwt, bijvoorbeeld omdat hij net gezet is, of omdat het hele huis pas gebouwd is. Er is dan een risico dat er (haar)scheurtjes komen, en je weet nooit waar precies. De muur stuken is een oplossing, een andere is het aanbrengen van renovatievlies. Dat is een soort behang van glasvezel, dat de muur zo glad maakt dat hij net gestukt lijkt. Ik kan dit voor je doen, we moeten dan de conditie van de muur bespreken zodat ik je een prijsopgave kan geven. Dit is goedkoper dan stuken, en geeft weinig rommel. Hierna ziet de muur er mooi glad uit en kan er gewoon latex overheen. En daarop natuurlijk de muurschildering.

Enkele voorbeelden van muurschilderingen op verschillende ondergronden

Ondergrond spac

Spiderman

Roodkapje

Ondergrond spac weggeschuurd

Meisjeskamer

Meisjeskamer

Ondergrond renovatievlies

Jongenskamer

Share This